Over ons

Soms zijn grote stappen in het leven het resultaat van evenwichtige planning en het zorgvuldig opbouwen van ervaring en skills, soms staat er een belangrijk inzicht aan ten grondslag. En soms, en dat is het geval bij Ilan Stoelinga, zijn de belangrijkste stappen in je leven en carrière niets anders dan het teruggrijpen op oude waarden, oorspronkelijke inspiratiebronnen en vooral het uiten van je meest essentiële superkrachten. Voor Ilan is het starten van Elementary Works een herwaardering van zijn creativiteit, zijn maatschappelijke betrokkenheid en de wens om de wereld een beetje mooier en beter te maken. 

Na een turbulente schoolcarrière waarin hij niet altijd zijn beste zelf heeft kunnen laten zien, zette de zoektocht naar waar zijn hart lag zich voort tijdens zijn studieloopbaan. Hij begon vol goede moed aan een studie rechten – waar zijn ideeën over moraliteit en waarheid ruim baan kregen, maar vond daar niet voldoende uitdaging. Na uitstapjes binnen een militaire en culinaire omgeving zocht hij zijn heil in de kunsten, waar juist de creatieve Ilan zich goed bij voelde. Maar de plicht riep en voornamelijk om zijn groeiende gezin te onderhouden voltooide hij uiteindelijk een studie Bedrijfseconomie waarna een lange carrière in de lokale overheid volgde. Hij heeft zijn sporen daar ruimschoots verdiend en veel goede dingen voortgebracht, maar het bleef kriebelen… Hoe kon hij de soms moeizame relatie tussen overheid en burger beter vormgeven? Hoe waren zijn visionaire krachten over de kansen van nieuwe technologie, nieuwe samenlevingen en betere inrichting van de samenwerking tussen bestuurder en bewoners op een goede manier in te zetten?

Het was uiteindelijk op het hockeyveld van zijn dochter waar hij zag hoe hij deze, toen nog sluimerende ideeën waarheid konden worden. Daar, langs de kant bij vereniging HIC ontmoette hij John Geerlings wiens dochter ook iedere woensdag de hockeystick pakte. John bleek voor Ilan de ontbrekende technologische kennis te bezitten die Ilans ideeën over buurtbegroting, locatief denken en een Goed Gesprek concreet konden maken. De twee mannen sloegen de handen ineen en starten Harmonica, de tool die uiteindelijk zou uitgroeien tot een volop gewaardeerd systeem voor het faciliteren van een Goed Gesprek. Nu niet langer alleen tussen bewoner en bestuurder, maar voor iedereen die een overleg op een intuïtieve en reproduceerbare manier wil vastleggen. Harmonica is Ilans bijdrage aan de wereld. Aan een heldere, sympathieke en positieve werkwijze bij gesprekken, overleggen en eenieder die belanghebbenden meer inzicht wil geven in wat er leeft.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close